POLÍTICA

Activitats del diputat Sébastien Cazenove des de l’1 de febrer

Nota de premsa del diputat Sébastien Cazenove

© Comunicació Sébastien Cazenove
© Comunicació Sébastien Cazenove

A París i al seu districte electoral de Catalunya del Nord, vet ací l’activitat del diputat de LREM Sébastien Cazenove.

Nota de premsa del diputat Sébastien Cazenove (La République en Marche).


INFORME D’ACTIVITAT DEL DEPUTAT SEBASTIEN CAZENOVE

A París: des del dilluns 1 de febrer, a l’hemicicle, els diputats han estat examinant el projecte de llei que confirma el respecte als principis de la República. Aquest text proposa en particular un sistema de protecció de les persones que exerceixen una funció pública contra amenaces i actes d'intimidació basats en conviccions o creences religioses i prohibició del territori francès. Pel que fa a l’educació, aquest text té com a objectiu introduir l’ensenyament obligatori de tres a setze anys, la supervisió de la instrucció a la família i el reforçament de les normes que regulen els establiments educatius privats.

El dimarts 2 de febrer, la Comissió d’Afers Econòmics va escoltar, juntament amb la Comissió d’Afers Europeus, Michel BARNIER, assessor especial del president de la Comissió Europea des de l’1 de febrer de 2021, sobre la implementació de l’acord de retirada i la finalització del post- Acord del Brexit.

El dimarts 9 de febrer, els diputats van adoptar en lectura final tot el projecte de llei que ampliava l’estat d’emergència sanitària per tal de garantir la seguretat sanitària en resposta a l’epidèmia de Covid-19.

El dimecres 10 de febrer, els diputats de la Comissió d'Afers Econòmics van examinar i adoptar el projecte de llei per a una nova etapa contra el malbaratament alimentari, sobre la qual Sébastien CAZENOVE va defensar una esmena dirigida a reunir associacions que lluiten contra la inseguretat alimentària i comerciants no sedentaris per vendre els seus béns no venuts.

A la circumscripció:

Dijous 4 de febrer, el diputat va tenir una videoconferència amb el director de Serveis d’Educació Nacional del departament, el Sr. FULGENCE, sobre el projecte de mapes escolars 2021. Estem veient un declivi demogràfic als Pirineus Orientals que té l’efecte de reduir el nombre de els nens a l’escola, però, el departament tindrà una assignació de 15 places addicionals el proper curs escolar, cosa que permetrà una supervisió molt bona amb una mitjana de 23,8 estudiants per classe.

El divendres 5 de febrer, Sébastien CAZENOVE va fer una actualització amb l'alcalde de Boulou sobre el seguiment del projecte d'ampliació de la zona ferroviària de mercaderies de Boulou. Els divendres 5 i 12 de febrer a la tarda, el diputat va assistir a les reunions del comitè departamental de vacunació, organitzades pels serveis de la prefectura de Perpinyà, per debatre la situació de vacunació als Pirineus Orientals.

Dijous 11 de febrer, Sébastien CAZENOVE es va reunir amb Aurore MARKIEWICZ, directora departamental de la Banque de France i el seu suplent, Bernard CALY. L'intercanvi es va centrar en el panorama econòmic del departament, la seva infraestructura i l'impacte de la crisi sanitària en la seva economia. La branca, en la qual treballen 40 agents, exerceix el paper de mediació creditícia per a les VSE i les pimes en dificultats i gestiona casos de sobreendeutament de les llars més problemàtiques, en una configuració departamental afectada per una taxa de pobresa i atur entre les més importants de la metròpoli. A la tarda, el diputat va rebre diversos ciutadans de la circumscripció de torn per debatre amb ells sobre diversos temes relacionats amb l'estratègia de la vacuna, la seguretat interna i els problemes administratius.

Divendres 12 de febrer, Sébastien CAZENOVE va parlar amb Jacqueline IRLES, alcaldessa de Villeneuvede-la-Raho sobre els diversos temes del moment.

Nota als lectors:
Això és el contingut copiat-enganxat de la nota de premsa del seu emissor, que n’assumeix la plena responsabilitat. No obstant, l’hem verificat, el que pot generar un retard d’edició d’algunes hores o dies.

Enviar una nota de premsa

Laura Pardineille