CULTURA, NOTES DE PREMSA

Instal·len un escape game “ClimaTic’Tac” al Soler

Nota de premsa de l’ajuntament del Soler

Escape game “ClimaTic’Tac”, el Soler, Rosselló / Ajuntament del Soler
Escape game “ClimaTic’Tac”, el Soler, Rosselló / Ajuntament del Soler

Un joc d’escapament anomenat “ClimaTic’Tac”, al Soler, educa els joves sobre les conseqüències del canvi climàtic a través del joc.

Nota de premsa de l’ajuntament de Soler, 12 de febrer de 2021.


Escape Game ClimaTic’Tac al Soler: Sensibilitzar els joves sobre les conseqüències del canvi climàtic a través del joc

El dimecres 10 de febrer de 2021, els joves adolescents inscrits al Youth Point de la ciutat de Soler van tenir el plaer de conèixer l'amfitrió Elodie REY de l'associació "Les Petits Débrouillards" per participar en una nova activitat de sensibilització ambiental.

Al programa d’aquesta divertida tarda, ni més ni menys que l’organització d’un joc d’escapada real sobre el tema de l’adaptació dels nostres territoris locals al canvi climàtic. ClimaTic'Tac és un joc d'estratègia col·laborativa. Els jugadors lluiten junts contra l'amenaça de l'escalfament global. L’objectiu és guanyar o perdre col·lectivament adoptant diferents estratègies i tenint en compte les conseqüències a curt i llarg termini de les decisions preses.

L’objectiu d’aquest joc d’escapament és conscienciar les joves generacions dels trastorns causats pels efectes de l’escalfament global i que, malauradament, es fan notables cada vegada més, una mica més cada dia a la nostra vida quotidiana i a través del nostre entorn natural proper.

D'acord amb els nombrosos escenaris que ofereix el joc, els nostres joves van haver de mostrar inventiva però també una certa forma de resistència per imaginar solucions concretes i realistes als problemes anunciats. La reducció del nivell d’emissions de CO² a les ciutats, la reducció de l’efecte hivernacle o fins i tot fer tot el possible per protegir la fauna i la flora de les Solériennes, del departament (plana i costa de muntanya) i fins i tot del sud de Catalunya van ser alguns dels reptes.

Aquesta acció, amb el suport de l'alcaldessa de Soler, Armelle REVEL-FOURCADE, forma part del projecte "Eco ciutadans" amb l'associació de l'Oficina d'informació juvenil dels Pirineus Orientals (BIJ 66) i la xarxa d'informació i animació juvenil departamental (RIAJ 66) ). A totes les participants se'ls va donar un joc de cartes climàtiques especials de les 7 famílies per la implicació i l'interès que van mostrar durant aquest esdeveniment al voltant del desenvolupament sostenible.

Nota als lectors:
Això és el contingut copiat-enganxat de la nota de premsa del seu emissor, que n’assumeix la plena responsabilitat. No obstant, l’hem verificat, el que pot generar un retard d’edició d’algunes hores o dies.

Enviar una nota de premsa

Isabelle Fajal