SOCIETAT, NOTES DE PREMSA

Presó de Perpinyà: el sindicat UFAP / UNSA està fart d’animals salvatges

Nota de premsa del sindicat UFAP / UNSA

Després de nous incidents a la presó de Perpinyà, el sindicat UFAP / UNSA afirma un "fart dels salvatges".

(Nota de premsa del sindicat UFAP / UNSA, centre penitenciari de Perpinyà, 5 de febrer de 2021).


Fart d’animals salvatges!

El 2 de febrer vam denunciar a través de la premsa atacs a personal i baralles entre detinguts a la sala de menors. El jutge UFAP UNSA de Perpinyà va demanar al director interregional que sol·licités el trasllat dels agressors i li digués que el barri dels menors no era el districte d'alta seguretat de la regió d'Occitània. Malauradament, els fets ens tornen a donar raó.

Avui, a la tornada del passeig, dos interns es van barallar. Els guardes de menors van intervenir per separar-los. Un dels menors, traslladat de Lavaur per ordre d'amenaces, insults, agressions a personal i baralles amb co-detinguts va donar un cop de puny al supervisor (petit tall al llavi) que va intervenir per aturar el pugilisme. El detingut va ser sotmès i traslladat a la unitat disciplinària.

UFAP-UNSA Justice no bloquejarà l'establiment demà, en cap cas, ni de moment, d'acord amb els desitjos del company agredit. La nostra organització demana que aquest detingut, empresonat per robatori d’arma i violència contra el personal amb autoritat pública, sigui portat immediatament a disposició judicial (d’acord amb la futura reforma de la justícia penal per a menors que permetrà escurçar les sentències). Un cop hagi complert la seva sanció disciplinària, li demanem el trasllat.

La nostra organització sindical demana a la nostra administració i a les nostres polítiques que s’aturin amb un cert angelisme. És absolutament necessari crear espais específics per a detinguts menors violents. També hem de revisar les sancions disciplinàries, perquè els 7 dies de trimestre disciplinari per una agressió al personal no són prou dissuasius. La reintegració dels menors detinguts ha de començar darrere de les nostres parets, respectant les lleis per a la seguretat del personal i dels treballadors abans de jugar a la petanca, futbol, ​​ceràmica, dibuixos o música…

Nota als lectors:
Això és el contingut copiat-enganxat de la nota de premsa del seu emissor, que n’assumeix la plena responsabilitat. No obstant, l’hem verificat, el que pot generar un retard d’edició d’algunes hores o dies.

Enviar una nota de premsa

Laura Pardineille