SOCIETAT, POLÍTICA

Argelers préten que treballin els seus aturats de llarga durada

L’ajuntament tendeix la mà a aquest públic gràcies a un dispositiu ad hoc

Muriel Saignol, tinenta delegada de solidaritats socials, Antoine Parra, batlle, i Andréa Diaz-Gonzalez, regidora delegada d'Economia social i solidària, Argelers, 29 de gener 2021 © Ajuntament d'Argelers
Muriel Saignol, tinenta delegada de solidaritats socials, Antoine Parra, batlle, i Andréa Diaz-Gonzalez, regidora delegada d'Economia social i solidària, Argelers, 29 de gener 2021 © Ajuntament d'Argelers

Els 865 aturats de llarga durada d’Argelers són convidats a crear llur pròpia activitat a través de l’Operació ‘Territori Zero aturats de llarga durada”.

Argelès-sur-Mer vol convertir-se en un "Territori desocupat de llarga durada zero", segons aquest sistema estatal que es basa en assignar el cost de l'atur a activitats no cobertes pel mercat. En una ciutat amb 865 aturats de llarga durada, l’ajuntament ha optat per integrar aquesta experimentació per establir llocs de treball sòlids i consistents, basats en la realitat. L'alcalde, Antoine Parra, resumeix: "Hem de donar suport a aquells que necessiten ajuda, fent-los actius, gràcies a una activitat que els converteix en decisors del seu futur i els retorna la seva dignitat". Si el municipi està etiquetat per l'Estat, els seus demandants d'ocupació a llarg termini veuran, si ho desitgen, els seus 18.000 euros de dietes anuals redirigits a un "Negoci per a l'ocupació" (EBE), dels quals seran empleats de CDI.


Quins llocs de treball, concretament?

Abans d’independitzar-se, es beneficiarà de cada beneficiari per inventar el seu propi treball: desmuntatge de cases mòbils i reciclatge, reconstrucció de jardins abandonats, transformació de fusta de palets d’empreses, reciclatge monetitzat de residus i serveis de la construcció. altres vies.
Aquesta ambició inclou un "Comitè Local d'Ocupació", previst per a l'11 de febrer, en presència d'institucions, empresaris i demandants d'ocupació. Després vindrà l’inventari d’obres útils, la base de l’EBE.

Contactes (persones que busquen feina, empresaris i voluntaris):
Tel : 04 68 95 34 21. [email protected]

David Senyarich