SOCIETAT

A Perpinyà, comptes de Facebook que les autoritats s’estalviarien

La xarxa d’alerta de càmeres de radars viaris té 34.500 subscriptors

Grup Facebook “Info radars + routes + covoiturage + incendies Catalogne nord et sud (66)” / Captura de pantalla
Grup Facebook “Info radars + routes + covoiturage + incendies Catalogne nord et sud (66)” / Captura de pantalla

Detinguts a la presó, denúncia de radars viaris... diversos pàgines de Facebook sulfuroses o astutes generen preguntes a Catalunya del Nord.

L'univers de Facebook de Catalunya del Nord té diverses adreces creades segons les regles de l'empresa de Mark Zuckerberg, però de vegades amb un caràcter límit, per la seva astúcia o la seva ètica. Entre aquestes pàgines, en el millor dels casos, originals, en el pitjor dels casos susceptibles de ser supervisades per les autoritats, hi ha el popularíssim “Radars d’informació + carreteres + cotxe + incendis Catalunya nord i sud (66)”, amb 34.500 membres. Aquest autèntic servei d’assistència mútua entre automobilistes, els gestors dels quals estan perfectament identificats, és també una xarxa d’informació pràctica. Indica la presència de controls de radars fixos i mòbils, així com de controls policials i de gendarmeria en temps real, fer la mofa a la Direcció Departamental de Seguretat Pública (DDSP).


Detinguts i monarquistes

Una altra adreça de Facebook qüestionable també és una font sorprenent d’imatges rares de l’interior de la presó de Perpinyà: aquesta pàgina que permet el contacte amb els detinguts conté testimonis sobre les seves condicions de presó. També s’hi publiquen reclamacions. Per la seva banda, l’organització monàrquica Action Française gestiona una pàgina corresponent a la seva branca de Perpinyà. Aquesta adreça ofereix una nova visibilitat al moviment reialista, en la legalitat més perfecta.

David Senyarich