CULTURA

Retiraran 15 m3 d’escombraries del campanar de Cotlliure

Operació de neteja del famós monument, abans de la seva restauració

Neteja del campanar de Cotllliure, Rosselló, 14 de gener de 2021 / Ajuntament de Cotlliure
Neteja del campanar de Cotllliure, Rosselló, 14 de gener de 2021 / Ajuntament de Cotlliure

El campanar de Cotlliure conté 15 m3 d’escombraries. L’ajuntament inicia una important neteja, abans de la restauració completa de l’església.

A instàncies de l’ajuntament, s’està netejant el campanar de Cotlliure per tal d’extreure tots els residus d’excrements, sorra, guix, pedra i fusta “presents des de fa uns quinze anys. anys ”., detallen els serveis municipals. L’antic far medieval, erosionat per la sal, l’atac del mar, les vendes i el mal temps, també s’ha convertit en un refugi per a moltes plagues. L’empresa especialitzada “Action Environnement Sanitation”, amb seu a Soler, s’encarrega d’aquesta fase preliminar, que consisteix en l’extracció de 15 metres cúbics de residus.


La restauració s’iniciarà durant l'any

En els propers mesos s’iniciarà la restauració del campanar, la cúpula d’estil toscà que va ser aprovat pel municipi el 1809, i de l’església de la Mare de Déu dels Àngels, erigida a partir del 1684. La Vila de Cotlliure, mestra d’obra del futur projecte de restauració, es basa en el finançament totalment proporcionat per l'Associació Internacional del Campanar de Cotlliure.

Laura Pardineille