NOTES DE PREMSA

Vacunació: Macron insulta la descentralització (nota de premsa)

El partit polític dels “patriotes catalans” qüestiona la política de vacunes

Vacunació: Macron insulta la descentralització (nota de premsa)
Vacunació: Macron insulta la descentralització (nota de premsa)

França no descentralitza la vacunació: els "patriotes catalans" creuen que Emmanuel Macron "insulta la descentralització".

(Nota de premsa)


La creixent pandèmia imposa mesures radicals als països europeus: els 16 “Länder” alemanys, les 17 “comunitats autònomes” espanyoles i les 20 “regions” italianes tenen les habilitats necessàries per salvar vides, el més a prop possible de les poblacions. França, malgrat l’amenaça per a la salut, refusa tota llibertat a les seves 13 regions. Heu escoltat alguna vegada la presidenta occitana Carole Delga parlar de la campanya de vacunació? No, perquè a França, com a la Xina, els assumptes seriosos resten a criteri del poder central. A Marsella, el to de queda és imposat per París, contra el consell dels càrrecs electes, dels responsables de la presa de decisions i dels residents. A Normandia, la lentitud nacional convida el president regional, Hervé Morin, a "vacunar el més massivament i el més ràpidament possible" ordenant directament vacunes, amb el risc de ser desafiat pel prefecte regional per prendre la iniciativa. Sí, a França, el pare és a París, la resta del país està infantilitzat. Fins quan ?

Modernitzar França!

Emmanuel Macron va declarar sense creure-ho "Tot no es pot decidir tan sovint a París" el 14 de juny de 2020. No obstant això, és imprescindible una nova distribució de poders entre l'Estat i les regions, però l'estat profund refusa fins i tot la descentralització. quan es tracta de vida o mort. Mentre els polítics són ostatges de la burocràcia, els Patriotes Catalans denuncien el joc pervers de l’estat jacobí en aquests temps de pandèmia i demanen la modernització de França. Només la descentralització real millorarà la nostra qualitat de vida. La França centralitzada, cega a les emergències, ha de deixar anar la pressió, en benefici de la gent.

Laura Pardineille