POLÍTICA

RSA, turisme, ruralitat: les propostes del moviment Agissons a les departementals de juny

La formació condemna el “buit” dels programes estatals

Actuació de la formació Agissons al llac de Vilanova de raó, Rosselló, 2019 / Agissons
Actuació de la formació Agissons al llac de Vilanova de raó, Rosselló, 2019 / Agissons

A les eleccions departamentals del juny, el moviment Agissons proposarà dinamitzar els beneficiaris de la RSA, defensar la ruralitat i millorar el turisme al país català.

El moviment ciutadà i polític Agissons, que va exigir just abans de Nadal un "pla Marshall per a la ruralitat" al primer ministre, Jean Castex, revela ara la seva ambició per a les eleccions departamentals als Pirineus Orientals. "Davant dels partits nacionals que han fracassat localment, el nostre moviment #AgissonsPaysCatalan és una alternativa creïble. Després d’haver obtingut una trentena de càrrecs electes durant les darreres eleccions municipals, volem continuar inculcant renovació ”, indica un comunicat de premsa.


Entre les seves propostes, mentre alguns candidats "s'amagaran darrere de la política nacional per ocultar el buit del seu programa", Agissons vol que el Consell Departamental fomenti la formació per a llocs de treball amb escassetat de mà d'obra i posi en moviment els beneficiaris del mercat laboral. RSA. La formació defensarà un turisme d’alta qualitat, durant quatre temporades, alimentat per “la nostra cultura, el nostre patrimoni, els nostres espais verds, la nostra agricultura”. El moviment, que defensarà la idea d '"obrir" la ruralitat, vol que el català "sigui més assumit perquè és una garantia de qualitat, obertura i història".

Laura Pardineille