SOCIETAT, ECONOMIA

Avorriment turístic a Cotlliure a causa del Covid

Els visitants deambulen per falta de botigues obertes

El port d'Avall de Cotlliure, 28 de desembre 2020 © La Clau
El port d'Avall de Cotlliure, 28 de desembre 2020 © La Clau

Tanta gent a Cotlliure, a causa del tancament de restaurants i àrees recreatives! Els venedors de gelats i creps són els guanyadors de Covid.

El tancament obligatori de restaurants i llocs recreatius i culturals, a causa del Covid, ha produït una nova impressió a Cotlliure. A la ciutat costanera, el turisme hivernal experimenta un augment de trompe-l'oeil aquest any, a mesura que es fa més visible. Per manca d’activitats alternatives, els estiuejants deambulen en abundància al port d’Aval, al voltant del castell reial, cap al campanar i la capella de Sant Vicenç, on s’apreten els visitants. 


A Cotlliure, els únics negocis en funcionament són els comerciants de gelats, creps i neules, afegits a les botigues de roba, mentre que la venda per emportar que ofereixen els restaurants no desperta un entusiasme espectacular. Aquest ambient únic forma part de l’estat d’emergència sanitària, ja que els bars i restaurants han estat tancats des del decret del 29 d’octubre. El govern planeja reobrir-los finalment el 20 de gener de 2021, tret que siguin restringits.

Laura Pardineille