SOCIETAT

Perpinyà: mesures prefecturals per evitar desordre nadalenc

Una mesura de precaució sorprenent en cas de problemes a la via pública

© Policia nacional francesa
© Policia nacional francesa

Nadal: la policia garanteix la seguretat ciutadana i la prefectura dels Pirineus Orientals prohibeix les llaunes de gasolina.

Amb una por sorprenent dels disturbis civils causats pel Nadal, el prefecte dels Pirineus Orientals, Étienne Stoskopf, dicta dues ordres per aplicar a tot Catalunya del Nord. Està prohibida la venda al detall de combustible, la tinença i l’ús de llaunes de combustible a partir d’aquest dimecres 23 de desembre a les 20:00 hores fins al divendres 25 a les 8:00 hores, mentre que la venda, tinença i ús de petards i focs artificials està prohibida. estan prohibits els focs artificials a la via pública. De la mateixa manera, la venda d'alcohol per emportar està prohibida durant la nit de Nadal, des del dijous 24 de desembre a les 20:00 fins al divendres 25 de desembre a les 8:00 a.m.


Al mateix temps, la policia i la gendarmeria constitueixen un sistema de vigilància destinat a "prevenir els riscos de pertorbacions de l'ordre públic, així com els riscos per a la salut", indica la prefectura de Perpinyà.

David Senyarich