CULTURA, POLÍTICA

El Louvre en directe a Portvendres amb “Micro-Folies”

Un espai cultural desenvolupat amb el Ministeri de Cultura

Presentació de Micro-Folies, Dôme de Portvendres, dissabte 19 de desembre 2020 © La Clau
Presentació de Micro-Folies, Dôme de Portvendres, dissabte 19 de desembre 2020 © La Clau

Al Dôme de Port-Vendres té lloc un espai d’art “Micro-Folies”: el Louvre al capdavant, els principals museus parisencs són a prop, en versió connectada.

L’ajuntament de Port-Vendres va inaugurar el dissabte 19 de desembre un espai “Micro-Folies” al seu Centre d’Art Dôme. Aquest lloc cultural és el primer característiques a Catalunya del Nord, després d’un experiment portat al mes d’octubre a la Universitat de Perpinyà. En col·laboració amb el Ministeri de Cultura, s’estructura al voltant d’un museu digital, en col·laboració amb 12 establiments culturals principalment parisencs: el Centre Pompidou, el Château de Versailles, la Cité de la Musique - Philharmonie de Paris, el Festival d'Avignon, l'Institut du monde arabe, el Louvre, el Musée national Picasso-Paris, el Musée d'Orsay, el Musée du Quai Branly-Jacques Chirac, l',pera nacional de París, la Reunió dels Museus Natius - Gran Palais, Universcience i La Villette.


Milers d'obres per explorar

A Port-Vendres, una primera sala de la cúpula es dedica a visitar exposicions en realitat augmentada: entre milers de possibilitats, el visitant pot ampliar la Mona Lisa o el Wedding at Cana, dues obres exposades al Louvre, per tal de '' descobreix les subtileses. Oferim concerts de la Philharmonie de Paris amb una qualitat de so superior. L’altra sala inclou un FabLab (laboratori de fabricació), equipat amb una impressora 3D i un brodador digital. Un espai de realitat virtual i una biblioteca amb jocs completen el dispositiu, inaugurat per l’alcaldessa, Grégory Marty. , en presència del senador Jean Sol i del president de la comunitat de municipis d'Albères-Côote Vermeille-Illibéris, Antoine Parra.
Les micro-follies, llançades el 2017, són un projecte jacobí desitjat pel president de la República, Emmanuel Macron, amb la coordinació del Ministeri de Cultura. El 2020 s’hauran creat un conjunt de 1.000 places de Micro-Folies.

El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”El Louvre en directe a Portvendres, amb “Micro-Folies”

David Senyarich