CULTURA

Manifestació d’artistes a Perpinyà: descarten André Bonet a favor de la CGT

Els treballadors de l’entreteniment tenen indignació selectiva

© Mouvement intermittent 66
© Mouvement intermittent 66

Una mobilització d'artistes oficials aquest dissabte a Perpinyà va permetre expressar la desesperació d'una professió errant des del Covid.

A la parada després de les decisions del govern, els intermitents de l’espectacle al País Català van sortir al carrer aquest dissabte 19 de desembre a Perpinyà. Actors, músics, tècnics, directors, artistes del territori han adoptat vestits de vegades jovials per expressar la seva consternació, inextricable, davant del Covid-19. Aquests artistes en sentit ampli, sense ingressos durant diversos mesos fora dels mínims socials, van protestar per la sortida de la plaça de la República a Perpinyà, a les 14.30 hores.


Liderats pel moviment Intermittent 66, els artistes oficials dels Pirineus Orientals van expulsar de la seva assemblea el tinent d'alcalde responsable de Cultura, André Bonet, que havia vingut a donar-los suport. Sent l'alcalde Louis Aliot (Assemblea Nacional), la sospita de recuperació va ser forta entre els mobilitzats, que no es van sentir ofesos per la presència del secretari departamental de la CGT, Julien Berthélémy, que ha pres la paraula en aqueix esdeveniment de carrer.

Laura Pardineille