SOCIETAT

Els 87 municipis on s’estén el port de la marcareta fins al 16 de febrer

Una mesura presa per la prefectura dels Pirineus Orientals

Photo by Liuba Bilyk on Unsplash
Photo by Liuba Bilyk on Unsplash

La màscara anti-Covid és obligatòria fins al 16 de febrer de 2021 a Catalunya del Nord, per decisió del prefecte, Etienne Stoskopf.

Portar la mascareta anti-Covid 19 a la via pública s’ha allargat més de dos mesos a Catalunya del Nord. La prefectura ho imposa fins al 16 de febrer de 2021, segons un decret emès el 30 de novembre. Perpinyà és concernida, com 86 municipis més. Per als altres, "portar una màscara és obligatori als mercats i als voltants de les llars d'infants, les escoles, els col·legis i instituts", diu el prefecte, Etienne Stoskopf. Segons Santé Publlique France, Catalunya del Nord té ara una taxa d’incidència baixa, estimada en 35,1 per cada 100.000 habitants.


Llista de 87 municipis afectats

Alenyà, Els Banys, Argelers, Arles, Bages, Baó, Baixàs, Banyuls dels Aspres, Banyuls de la marenda, El Barcarès, Bompàs, El Voló, la Guingueta d’Hix, Brullà, Cabestany, Canet, Cànoes, Cervera, Ceret, Clairà, Cotlliure, Corbera la cabana, Cornellà del Bercol, Cornellà de la ribera, Espirà de l’Aglí, Estagell, Font-romeu, Forques, Illa, La Roca, La Torre del bisbe, La Torre de França, Llupià, Morellàs, Millars, Montescot, Montesquiu, Nefiac, Òpol, Ortafà, Oceja, Palau del Vidre, Perpinyà, Paretstortes, Pesillà de la ribera, Pià, Pollestres, Ponteellà i Nils, Portvendres, Prada, Prats de Molló, Reiners, Rià i Cirac, Ribesaltes, Sallagosa, Sant Andreu, Sant Cebrià, Santa Maria, Sant Esteve del monestir, Sant Feliu d’amunt, Sant Feliu d'avall, Sant Genís de Fontanes, Sant Hipòlit, Snt Joan la Cella, Sant Joan Pladecorts, Sant Llorenç de cerdans, Sant Llorenç de la Salanca, Sant Nazari, Sant Pau de Fenollet, Salelles, Salses, el Soler, Sureda, Tesà, Tuïr, Torrelles, Toluges, Tresserra, Truilars, Vernet, Vilallonga de la Salanca, Vilallonga dels monts, Vilamulaca, Vilanova de raó, Vilanova de la ribera i Vinçà.

Laura Pardineille