ECONOMIA, POLÍTICA, MÈDIES

El diari L’Indépendant és propietat al 100% del magnat J.M. Baylet

Jean-Michel Baylet, magnat de la premsa occitana, adquireix el 100% de les accions de Midi Libre

Jean-Michek Baylet, propietari de la Dépêche du Midi i de l'Indépendant de Perpinyà / MPP
Jean-Michek Baylet, propietari de la Dépêche du Midi i de l'Indépendant de Perpinyà / MPP

Jean-Michel Baylet, magnat de la premsa a Occitània, ha comprat totes les accions de Midi Libre, el diari propietari del 100% de l’Indépendant de Perpinyà.

Amb un conjunt extraordinari de nines russes, Jean-Michel Baylet és ara propietari al 100% del diari L’Indépendant. El diari d'origen català, fundat el 1846 a Perpinyà, va ser comprat el 2015 pel grup La Dépêche du Midi, propietat del polític de centreesquerra, en adquirir la majoria de les accions del grup Sud-Ouest, que també inclou Midi Libre i Centre Presse (Aveyron). Aquesta vegada, l’home de negocis, tot comprant totes les accions de Midi Libre, es converteix en el cap del diari líder de Catalunya del Nord.


Connexió entre poder i informació

Al capdavant d’un imperi regional de mitjans de comunicació, el venerable membre del Gran Orient de França des del 1980, un poderós ordre de francmaçoneria, ha estat ministre del govern de Manuel Valls i president del Partit Radical d’Esquerra (PRG). Ara pren el control total d’un part de l’opinió nord-catalana a través d’un diari estimat profundament. La independència de la premsa és sacsejada per aquesta connexió entre la informació i el poder.
Als 74 anys, Jean-Michel Baylet, magnat de la premsa occitana, dóna suport a la presidenta de la regió d'Occitània, Carole Delga, i a les polítiques del govern.

David Senyarich