SOCIETAT, POLÍTICA

Jean-Paul Pelras, portaveu de la província davant Macron

El periodista-pagès apunta la supèrbia presidencial

L'autor, periodista i símbol del món pagès Jean-Paul Pelras © L'Agri
L'autor, periodista i símbol del món pagès Jean-Paul Pelras © L'Agri

El periodista Jean-Paul Pelras critica durament Emmanuel Macron: "Ja  no permeti pas que vos cuideu de jo".

L’escriptor, periodista i agricultor Jean-Paul Pelras, redactor en cap del setmanari L’Agri, publicat a Toluges, ha creat una columna de vídeo de referència. El símbol de la lluita sindical camperola, que viu a Escaró, al Conflent, es dirigeix frontalment ​​a Emmanuel Macron: “Senyor president, no sem pas mainatges”, llança l’autor, després de la nova intervenció televisiva del cap d’Estat, dimarts 24 de novembre, sobre les condicions del desconfinament vinculat al Covid-19


“No tenim pas res en comú”

En menys de 2 minuts, J.P.Pelras resol els seus comptes amb el poder central rebutjant la infantilització del govern: "Ja no permeti pas que vos cuideu de jo". Es considera “prou qualificat per saber si pot comprar o no un arbre de Nadal (...) anar a comprar, caçar bolets" i conclou "No vos permeti pas de decidir què és bo o dolent per a jo”.
Pelras, una ploma camperola, astuta i respectada, observa que el molt teatral president es mou "en un teatre urbà, on l'aparença guanya l'ésser". Destaca: “no tenim pas res en comú”. Cansat pels “consells condescendents" i la "suficiència" centralitzats, l'autor no promou cap secessió territorial o identitària, sinó que expressa els valors del girondisme.

Grégory Prujà