SOCIETAT

La vacuna Pfizer s’administrarà massivament a partir de l’11 de desembre als Estats Units

La majoria de nord-americans hauran estat tractats a finals de maig

© CDC
© CDC

A partir de l’11 de desembre s’administrarà el vaccí Pfizer als Estats Units. El 70% dels habitants ho hauran estat a finals de maig de 2021.

Els EUA anuncien la data de llançament d'una important campanya de vacunació contra el coronavirus. Segons el responsable de la lluita contra el Covid-19 a la Casa Blanca, el doctor Moncef Slaoui, entrevistat aquest diumenge 22 de novembre a CNN, aquesta operació començarà el divendres 11 de desembre. El vaccí dels laboratoris nord-americans Pfizer i alemanys BioNtech és llestat pel govern federal presidit per Donald Trump.


Un retorn a la normalitat a finals de maig de 2021?

Segons considera l'executiu central, s'espera que la vacuna Pfizer s'administri a 20 milions de persones al desembre, el 6% de la població dels Estats Units (300 milions en total). El 70% s’ha de tractar per sentir el virus sota control, segons les autoritats nord-americanes. S'esperava que el vaccí Pfizer, amb un 95% d'eficàcia, els Estats Units tornaran a la normalitat a finals de maig de 2021, quan la majoria dels habitants hauran estat vacunats. La vacuna Pfizer contra el Covid-19 s'ha d'emmagatzemar imperativament a 80 ° i administrar-se en dues etapes.

Laura Pardineille