SOCIETAT

Espanya prioritzarà el vaccí Pfizer per als majors de 65 anys

La Unió Europea fa una comanda massiva de remeis

© Rémy Tuchagas
© Rémy Tuchagas

Espanya aplicarà la vacuna Pfizer primer a les persones majors de 65 anys i als treballadors sanitaris des de principis del 2021.

El ministre de Salut espanyol, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres 11 de novembre la primera destinació de la vacuna contra el coronavirus que l’estat espanyol espera rebre a principis del 2021. Aquests beneficiaris seran majors de 65 anys, en particular els 300.000 que viuen en llars de jubilats i al personal sanitari. El maig del 2021, el govern espanyol, encapçalat per Pedro Sánchez, espera haver tractat una part important de la població de l’Estat espanyol, és a dir, 47 milions d’habitants, inclosos 7,5 millions a Cataluna del sud. Tenint en compte els riscos, els joves seran tractats en darrer lloc, ja que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) parla del 2022 com a data límit per a aquest públic.


La Unió Europea fa comandes massives

S’afavorirà la vacuna Pfizer, però es planteja l’ús d’altres competidors efectius. Espanya espera rebre 20 milions de dosis de la vacuna produïda pels laboratoris nord-americans Pfizer i els seus homòlegs alemanys BioNTech. A nivell global, la Unió Europea té previst adquirir 300 milions d’unitats. Amb aquesta finalitat, aquest mateix 11 de novembre s’ha formulat una ordre massiva per la meva presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Anteriorment, ja s’havien fet comandes a AstraZeneca, Sanofi y Johnson & Johnson, per un conjunt de 800 milions de dosis.

Laura Pardineille