SOCIETAT

Barcelona: manifestació de veïns contra els hotels al Poblenou

El districte tecnològic [email protected] amenaça la vida social

Barcelona, 2017 © Transienteye
Barcelona, 2017 © Transienteye

Manifestació a Barcelona contra la invasió de les oficines i del turisme al barri del Poblenou.

Més de 200 veïns del barri del Poblenou de Barcelona s’han manifestat aquest diumenge 8 de novembre contra la proliferació d’hotels i empreses al districte [email protected] Aquesta mobilització al sector marítim on l’economia digital està en auge ha contemplat els lemes “veïnes en perill d’extinció” i “volem un Poblenou habitable”, tenint en compte els 11.500 llits hotelers disponibles en aquesta part del districte de Sant Andreu, antigament industrial. Segons els participants, l’ajuntament afavoreix la indústria hotelera i l’economia en general, en detriment de la vida in situ.


Les oficines, enemigues de la vida social

El districte [email protected], imaginat el 2000 per recalificar una zona menystinguda, s’ha convertit en un sector hype, però el seu caràcter inclusiu socialment està patint. La qüestió és la de la sostenibilitat, un equilibri entre el “tot oficines” i un art de vida popular i participatiu, que dona forma a la vida quotidiana i contribueix al desenvolupament d’un país.
Ja, el maig del 2017, una manifestació al Poblenou, vantat a nivell internacional com "The catalan Manchester", va mobilitzar residents contra el turisme massiu, que ha transformat el districte en una zona residencial amb molt pas. En aquest sector, la primera manifestació d’oposició va tenir lloc el 2002.

David Senyarich