POLÍTICA

Perpinyà: la França Insubmisa és xocada per les declaracions de Louis Aliot sobre els migrants

El partit de Mélenchon denuncia les amalgames del batlle de Perpinyà

Mickaël Idrac,, La França Insubmisa © La França Insubmisa
Mickaël Idrac,, La França Insubmisa © La França Insubmisa

La carta de Louis Aliot a Emmanuel Macron commociona la França Insubmisa, perquè el batlle de Perpinyà hi tracta dels estrangers il·legals, de l’RSA i de l’islamisme.

La carta del batlle de Perpinyà, Louis Aliot, al president de la República, Emmanuel Macron, escrita després de la visita d’aquest a Pertús, dijous 5 de novembre, sorprèn la França Insubmisa. Mickaël Idrac, líder del partit de Jean-Luc Mélenchon a Catalunya del Nord, ha denunciat aquest diumenge 8 de novembre una "barreja de gèneres" que posa de manifest "tots els marcadors d'odi del reaprupament nacional".


Segons aquest professor, la carta vincula estratègicament "Assumptes sense cap vincle aparent entre ells", com ara els estrangers il·legals, els menors no acompanyats, la Renda de Solidaritat Activa (RSA), la delinqüència i l’islamisme radical. En defensa, Idrac observa que "el nombre de beneficiaris potencials de RSA no el sol·liciten” i convida el batlle a “mostrar moderació” sobre un tema que “visiblement” no domina pas.

Laura Pardineille