ECONOMIA

A Ceret, el Castell d’Aubiry és desesperadament a la venda per 12 milions d’euros

La finca de luxe no troba cap comprador malgrat la rebaixa de preu

Castell d’Aubiry, Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord / La Clau
Castell d’Aubiry, Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord / La Clau

El castell d’Aubiry, a Ceret, és difícil de vendre perquè la seva renovació i manteniment costaria una fortuna, a més del seu preu de venda, que ha caigut de 21 a 2 milions d’euros.

El Château d’Aubiry i les seves 30 habitacions, símbol de l’arquitectura nòrdica neobarroca al tombant dels segles XIX i XX, encara estan a la venda. Aquesta suntuosa residència situada als afores de Céret va requerir 11 anys de construcció, del 1893 al 1904. Expressant la fortuna i els vertígens de l’industrial Pierre Bardou-Job, obra de l’arquitecte danès Viggo Dorph-Petersen, aquesta propietat està composta el castell i la seva capella, una casa de jardiner i terrasses, dins d’un parc de 7 hectàrees amb jardins anglesos.


El pressupost de la renovació és un repulsiu

La mida del local i la superfície habitable de 2.500 metres quadrats, decorats a l’estil modernista, no atrauen els clients. Aubiry, a la venda des del 2011, no troba cap comprador, tot i que el seu preu s’ha venut a 12 milions d’euros, contra 21 milions inicialment. La xarxa immobiliària Century 21 és la responsable de la venda, però l’adquisició és tan exigent com fa 116 anys. La renovació del local, el manteniment permanent, les 14 sales, la sala de cinema i el gegantí celler desperten tanta admiració visual com repulsió financera.

Laura Pardineille