SOCIETAT

Toc de queda a a Catalunya del Nord: el vostre certificat derogatori

Consulteu les mesures governamentals i accediu aquí al certificat de sortida excepcional

© Ministeri de l'Interior
© Ministeri de l'Interior

El toc de queda establert a Catalunya del Nord inclou excepcions en els desplaçaments. L'exempció existeix en format digital i en paper, per trobar aquí.

L’enduriment de les mesures anticovides anunciat dijous 22 d’octubre pel primer ministre Jean Castex i el ministre de Sanitat, Olivier Véran, inclou l’establiment d’un toc de queda a Catalunya del Nord a partir de la mitjanit d’aquest divendres, durant 6 setmana, o sigui fins al 5 de desembre. En termes concrets, totes les sortides des de casa estaran prohibides entre les 21:00 i les 06:00 a tot el territori, llevat d’exemptions. Completeu la vostra derogació digital aquí, per a smatphones, o imprimiu una versió aquí, a emplenar i fer-vos seguir.


Quins desplaçaments valen una excepció?

- Trajecte entre la llar i el lloc d’exercici de feina, educació i formació.
- Consultes i atencions que no es poden proporcionar de forma remota i no es poden ajornar, o per comprar de productes sanitaris.
- Motiu familiar convincent, per ajudar persones vulnerables o precàries o per a la cura dels fills.
- Desplaçaments per a persones amb discapacitat i els seus acompanyants.
- Respondre a una citació judicial o administrativa.
- Missions d'interès general a petició de l'autoritat administrativa.
- Trasllats des de o cap a estacions de tren o aeroports com a part de viatges de llarga distància.
- Desplaçaments curts, dins d’un radi màxim d’1 km, per a les necessitats de les mascotes.

A més, els establiments oberts al públic han de romandre tancats de 21:00 a 6:00 hores : bars, bars de shisha, sales de ball, sales de jocs i casinos. Els pavellons esportius, gimnasos, piscines i material i instal·lacions esportives han de restar tancats, fins i tot durant el dia, fora per a determinades activitats: entrenament per a grups escolars, extraescolars o universitaris, activitats reservades a menors, formació per a esportistes d’alt nivell.
Queden prohibides les fires, exposicions i salons.

A la Universitat de Perpinyà, l'aforament es redueix al 50%.

Multes fins a 3.750 euros

Aquest sistema està controlat per la policia, que pot aplicar una sanció de 135 euros a la primera infracció i, en cas d’infracció més de 3 vegades en un període de 30 dies, 6 mesos de presó i 3.750 euros de multa i penalització addicional d’interès general.

David Senyarich