POLÍTICA

Departamentals 2021: el diputat Cazenove és nomenat coordinador de LREM

El diputat macronista és encarregat de l’estratègia de les eleccions

París encarrega el diputat Sébastien Cazenove de coordinar l’estratègia de La Repúblic en Marxa a les eleccions departamentals nord-catalanes del 2021.

Amb vista a la possible celebració de les eleccions departamentals del març del 2021, el diputat de Catalunya del Nord Sébastien Cazenove, membre de la República en Marxa (LREM), rep el paper de coordinador departamental. El parlamentari de Tuïr ha estat nomenat per aquest càrrec pel consell executiu del moviment, aquest dilluns 19 d'octubre. S’encarrega de la “preparació i enfocament estratègic d’aquestes eleccions”, amb la participació de “tots els membres” del territori. Es promet un balanç d'acció i un "projecte innovador per al departament", abans de la designació dels candidats, detalla un comunicat de premsa.


Fent aliança amb la dreta?

Les eleccions departamentals, amenaçades pel Covid-19, hauria d’incloure una nova geometria a Catalunya del Nord, il·lustrada per possibles aliances del partit presidencial amb la dreta, encarnada pels Republicans. La formació d'Emmanuel Macron, a la qual manca base electiva i presència carnal a lea nostres viles i als nostres vilatges, pretèn "fer brillar el progressisme territorial i aixecar el nostre departament", centrant-se en candidats sortints i en "cares noves".

David Senyarich