SOCIETAT

Pànic a Perpinyà: el 20% de les proves de Covid són positives

La prefectura generalitzarà l’ús de màscares a tots els municipis

A esquerra, el prefecte de Catalunuya del Nord, Étienne Stoskopf © Prefectura de Catalunya del Nord
A esquerra, el prefecte de Catalunuya del Nord, Étienne Stoskopf © Prefectura de Catalunya del Nord

La taxa de positivitat del coronavirus puja al 19,5% a Perpinyà, una xifra molt alta. Hi ha un 13% a tot Catalunya del Nord. Com a resposta, la prefectura generalitzarà l’ús de ma macareta a tot arreu.

Segons els últims percentatges de pacients comunicats per la prefectura dels Pirineus Orientals, la difusió del coronavirus s’accelera a corre-cuita a Catalunya de Nord. Només a la vila de Perpinyà, el 19,5% de les persones provades tenen un resultat positiu per Covid-19. Es registra 13% a tot el territori, segons les dades facilitades divendres pel prefecte Étienne Stoskopf. Per contrarestar aquesta forta pujada, portar una màscara serà obligatori a tots els municipis de més de 1000 habitants i els locals d’oci (bars i restaurants) hauran de tancar a les 22h, seguint el pas de les mesures aplicades a nou metròpolis franceses, segons l’anunci d’Emmanuel Macron, dimecres 14 d'octubre.


L’acceleració molt forta de l’epidèmia obliga els serveis estatals a aplicar aquestes mesures perquè la taxa d’incidència en una setmana és superior a 200 casos per cada 100.000 habitants i més de 300 a Perpinyà, unes proporcions situades damunt de la mitjana francesa.

Grégory Prujà