SOCIETAT

L’artista de culte Pépé Vignes per fi s’exposa a Elna

Un esdeveniment dedicat a un dibuixant de renom internacional

Pépé Vignes, sense títol, llapis de colors i grafit sobre paper, 1974 © Pépé Vignes / Col·lecció Chrtistian Berst
Pépé Vignes, sense títol, llapis de colors i grafit sobre paper, 1974 © Pépé Vignes / Col·lecció Chrtistian Berst

Pépé Vignes, dibuixant d’Art brut, és opbjecte d’una exposició al  Museu Terrús d’Elna, 13 anys després de la seva mort.

L’artista Joseph Vignes, conegut com a "Pépé Vignes", és exposat al Museu Etienne Terrús, a Elna, a partir d’aquest diumenge 18 d’octubre. Aquest dibuixant de culte, celebrat pels amants de l'art brut a diversos països europeus, fins als Estats Units, es va especialitzar en crear bolígraf i llapis de colors, representant generalment mitjans de transport, el cor, el món dels peixos i les flors. Força atípic, aquest acordionista i cantant de carrer, nascut a París d’un pare cooperant el 1920, va morir el 2007.


Un artista amb quota al mercat internacional de l'art

Un cop arribat a Elna, Vignes va descobrir una atracció per als dibuixos infantils, que va produir per centenars a partir dels anys 1960. Aquestes obres ara són visibles a diverses galeries de Lausana, París i Nova York, i apareixen al mercat internacional de l’art. El Museu Terrús presenta una “Sortida de Col·lecció” d’aqueix artista, que mereix una carrera pòstuma important a Catalunya del Nord.

Aquesta exposició es podrà veure fins al 3 de gener de 2021.

Grégory Prujà