ECONOMIA

La facturació dels restaurants va augmentar un 8% al juliol a Catalunya del Nord

Els hotels han patit un retrocés del 10%

Photo by Fabrizio Magoni on Unsplash
Photo by Fabrizio Magoni on Unsplash

Balanç econòmica de la temporada d’estiu nord-catalana: els restaurants augmenten la facturació del 8% el juliol i els hotels retrocedeixen del 10%.

Els efectes del Covid sobre el turisme l’estiu de 2020 a Catalunya del Nord són sorprenents, segons l’informe econòmic publicat dimarts 13 d’octubre per l’INSEE. Al juliol, arran del final del confinament, l'hostaleria van limitar la caiguda de la seva facturació al 10% en comparació amb el juliol del 2019, mentre que els Alts Pirineus van caure un 71% i la Losera va créixer un 11%. Als restaurants, la facturació va augmentar un 8% als establiments nbord-catalans enfront d’una caiguda del 45% a l’Arieja. Aquestes xifres de la Direcció General de Finances Públiques (DGFIP) revelen una part simple de la realitat, limitada a un període simple de 31 dies. Però destaquen disparitats sorprenents.


Les compres amb targerta bancària creixen al setembre

Segons un altre criteri significatiu, el de les transaccions amb targeta bancària, es va observar una caiguda del 56% del 23 al 29 de març a la regió "Occitània", seguida d'un augment durant l'estiu. Durant les tres primeres setmanes d’agost, aquests pagaments van ser més importants que el 2019, ja que els francesos van passar més de les seves vacances d’estiu a França. Després, del 14 al 20 de setembre, aquestes transaccions van ser un 7,1% superiors al seu nivell de 2019, en comparació amb el 4,6% de tot l’estat francès.

Laura Pardineille