SOCIETAT, CULTURA

La goleta Miguel Caldentey torna a néixer a Portvendres

Una aventura naval que va començar el 1916 a Palma de Mallorca

La goleta Miguel Caldentey al port de Portvendres, octobre de 2020 © Michel Castillo
La goleta Miguel Caldentey al port de Portvendres, octobre de 2020 © Michel Castillo

La històrica goleta Miguel Caldentey es prepara per al seu futur des de les aigües de Portvendres, després de 13 anys de restauració a prop de Narbona.

La goleta Miguel Caldentey, llançada el 1916 a Palma de Mallorca, prepara el seu futur des del Rosselló. Aquest pailebot, restaurat durant 13 anys a Mandirac, prop de Narbona, va arribar el 30 de maig al port de Port-Vendres. Amarrat al moll de la República (moll de la duana), estarà completament equipat el 2023, inclosa la recepció dels seus instruments de navegació electrònica. L’Associació Els Amics del Pailebot Miguel Caldentey té previst organitzar esdeveniments patrimonials, exposicions, tallers i conferències al voltant d’aquest vaixell històric.


Molts socis per salvar el vaixell

La nova vida de la goleta rep el suport del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, el Parc Natural Marí del Golf del Lleó i els ajuntaments de Portvendres i Argelers, que en són propietaris. En matèria jurídica, un sindicat intercomunal d’un sol propòsit (SIVU) és l’organisme públic responsable de coordinar tots els treballs i accions.
En el seu temps, el Miguel Caldentey era un vaixell mercant que connectava els ports de Sóller (Mallorca), Barcelona, ​​València, Alacant, Palamós, Portvendres, Seta, Marsella i molts altres.

La goleta Miguel Caldentey al port de Portvendres, octobre de 2020 © Michel CastilloLa goleta Miguel Caldentey al port de Portvendres, octobre de 2020 © Michel Castillo

David Senyarich