MEDI AMBIENT

Construeixen un aparcament anti-ecologista a Sant Esteve del monestir

L’organització FRENE 66 denuncia una “desforestació excessiva”

Anunci de les obres actuals a Sant Esteve del monestir, Rosselló / DR
Anunci de les obres actuals a Sant Esteve del monestir, Rosselló / DR

L’ajuntament de Sant Esteve del monestir substitueix una pine0da per un aparcament asfaltat. La federació FRENE 66 protesta.

En contra de la tendència mundial, un futur aparcament generarà danys irreversibles al medi natural a Sant Esteve del monestir? Al municipi nord de Perpinyà, l’ajuntament acaba d’esborrar part de la pineda propera del Teatre de l’estany, tot i el pla urbanístic local (PLU), que demana “limitar la impermeabilització del sòl i garantir un tractament del paisatge de la unitat predial”, especifica la Federació per als espais naturals i el medi ambient (FRENE 66).


Una enèsima zona impermeabilitzada

L’organització perspicaç, en suport de l'associació Als Horts, amb seu a Sant Esteve, denuncia "una desforestació excessiva". Recorda que les zones d'aparcament sense cobrir "s'han de dissenyar amb un paviment permeable" per facilitar la infiltració de pluja. Tot i això, el futur aparcament quedarà pavimentat. L’ajuntament té previst planta( 50 pins nous, com a compensació de la desforestació, però FRENE 66 considera que la lluita contra l'escalfament global "és la menor preocupació de l batlle", Robert Vila, que també és el president de la metròpoli de Perpinyà Méditerranée.

Laura Pardineille