SOCIETAT

El català Jérôme Fourquet considera el govern desbordat per la crisi

“L’emergència parasita el poder”, diu el teòric de l’arxipèlag francesa

Jérôme Fourquet © IFOP
Jérôme Fourquet © IFOP

Jérôme Fourquet, cara visible de l'institut IFOP, originari de Conflent, creu que "l'emergència parasita el poder" liderat per Emmanuel Macron.

El molt influent director del departament d’opinió de l’institut d’estudi de l’opinió IFOP, Jérôme Fourquet, opina sobre la governança de del President de la República, Emmanuel Macron. Politòleg amb llinatge fixat al Conflent, el teòric de l’arxipelagisme de la societat francesa, considera que la dictadura d’emergència interfereix en l’exercici del poder. En una entrevista publicada dilluns 5 d’octubre per Le Figaro, observa que el govern està massa pertorbat per les contingències sanitàries vinculades a la Covid-19: “Tan bon punt l’executiu intenta inculcar el llarg termini en les seves polítiques públiques, les seves ambicions i la seva agenda són alterades per la gestió el més a prop possible de la situació sanitària”.


"L'executiu està molest per la situació sanitària"

Jérôme Fourquet observa que la crisi ha esborrat els problemes reals de França en favor de l’emocional a curt termini. El tema del “separatisme”, imposat per la pressió islamista, sembla ser l’únic que ha aconseguit perforar l’actualitat ocupada per la Cocid-19, en un executiu central desbordat per les seves tasques, ja que la desconcentració del poder encara no està a l’agenda.

David Senyarich