POLÍTICA

Freddy Martin és el nou secretari dels comunistes nord-catalans

Succeeix al batlle d’Elne, Nicolas Garria

Freddy Martin, nou secretari dels comunistes de Catalunya del Nord / Elne Comme une idée neuve
Freddy Martin, nou secretari dels comunistes de Catalunya del Nord / Elne Comme une idée neuve

Els comunistes dels Pirineus Orientals tenen un nou líder, Freddy Martin, en substitució de Nicolas Garcia, que deixa pas per voluntat pròpia.

El secretariat departamental del Partit Comunista Francès (PCF) dels Pirineus Orientals canvia de cap, després d’ha estat assumit per Nicolas Garcia, batlle d'Elna. El seu successor, Frédéric ‘Freddy” Martin, també resident a Elna, va ser escollit per a aquest paper durant el congrés departamental del PCF, dissabte 3 d’octubre a Perpinyà. Una cinquantena de representants de les seccions territorials del partit van validar la direcció departamental sortint, de forma unànime, amb com a canvi l’arribada d’aquest executiu que treballa en l’àmbit del turisme social, de 53 anys d’edat. La seva presentació en societat té lloc aquest dilluns 5 d’octubre a Perpinyà.


"No deixar instal·lar-se la pesta bruna"

En les seves primeres declaracions, Freddy Martin evoca Catalunya de Nord en conjunt, un departament que “no es pot permetre que s’instal·li la pesta bruna”, afegint que és “més important que mai afrontar la dreta en el seu conjunt i ’extrema dreta en aquest departament però també a la regió”. El nou líder parla també de l'edat dels afiliats comunistes: "l'edat mitjana dels adherents no és pas massa baixa".

Grégory Prujà