SOCIETAT

Perpinyà: el prefecte endureix les mesures contra la “zona d’alerta” Covid-19

Es prohibeixen els aplecs de més de 30 persones

Etienne Stoskopf, prefecte de Catalunya del Nord, dijous 25 de setembre al Soler, Rosselló © Ajuntament del Soler
Etienne Stoskopf, prefecte de Catalunya del Nord, dijous 25 de setembre al Soler, Rosselló © Ajuntament del Soler

El Coronavirus circula activament a Catalunya del Nord. El prefecte endureix les mesures prohibint les reunions de més de 30 persones.

A causa de la classificació del territori en "zona d'alerta" Covid-19, que indica la circulació activa del virus, el prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, ha decidit prohibir a partir d’aquest dilluns 28 de setembre els aplecs de més de 30 persones en tots els establiments oberts al públic (ERP), com ara les sales de festes. Aquesta mesura, que té una durada de 15 dies, inclou esdeveniments amb menjar i beguda "susceptibles de convertir-se en una festa de ball o que comportin l'incompliment dels gestos de barrera", indiquen els serveis estatals de Perpinyà.


L’organització de reunions de naturalesa diferent ha de preveure un protocol sanitari que respecti el decret ministerial. Per exemple, en una sala de festes, és obligatori portar màscara, s’ha de seure respectant la distància d’un seient entre 2 persones, o en grups de menys de 10 persones. Les cerimònies civils als ajuntaments o les cerimònies religioses als llocs de culte no estan subjectes al nivell de 30 persones. A més, el port de la marcareta a tocar de totes les escoles s’estén fins a les vacances de Tots Sants.

Isabelle Fajal