ECONOMIA

Air France cancel·la l’enllaç París-Perpinyà que aterra a les 22:30

Una rotació menys entre la capital de França i la de Catalunya del Nord

Photo by Vincent Genevay on Unsplash
Photo by Vincent Genevay on Unsplash

Air France cancel·la l’enllaç París-Perpinyà a les 22:30 a partir del 28 de setembre. A França només li interessa el Rosselló pel que fa al turisme.

A partir del 28 de setembre, Air France i la seva filial de baix cost Transavia només operaran dues connexions diàries entre Perpinyà i París. Només es proporcionarà el Perpinyà-París a les 8:30 del matí, amb tornada a les 19:40. Desapareixerà l’enllaç de final de dia, que oferia la possibilitat de tornar a Catalunya des de la capital de França cap a les 22.20 hores. El baix volum de connexions, que remet a territoris estrangers, empobreix la connectivitat entre les dues ciutats.


París no té res a veure amb Perpinyà a finals d’estiu

Air France, la companyia aèria nacional de França, sembla considerar la capital dels ”Pirineus Orientals” molt més com una destinació turística útil a l’estiu que com el cap de pont d’un territori a revitalitzar. Aquest defecte s’afegeix a les deficiències en infraestructures de comunicació de Catalunya del Nord, palesats pels horaris inadequats del TGV Perpinyà-Barcelona, ​​l’absència d’enllaç TGV Perpinyà-Montpeller o els endarreriments de la carretera nacional 116 Perpinyà-Cerdanya, que es mantenien ancorada en el seu model de origen, del segle XIX, malgrat una curta desviació, una revots corregits i altres millores cosmètiques.

David Senyarich