POLÍTICA

La França Insubmisa veu “porositat” entre Aliot i la dreta a Perpinyà

Hi ha una “patxaca” en curs per a les eleccions departamentals?

 Francis Daspe, responsable de la França Insubmisa a Catalunya del Nord © LFI
Francis Daspe, responsable de la França Insubmisa a Catalunya del Nord © LFI

Hi ha una combinazione entre l'extrema dreta de Louis Aliot i la dreta a Perpinyà? La França Insubmisa percep una "porositat" entre els dos bàndols.

La France Insoumise (LFI) analitza la instal·lació de Louis Aliot (Rally Nacional, RN) al capdavant de l'ajuntament de Perpinyà, gairebé tres mesos després de la victòria de l'exdiputat a la segona volta de les eleccions municipals, el 28 de juny. . En una nota de premsa, aquest dijous 17 de setembre, el partit de Jean-Luc Mélenchon jutja l'alcalde "ben aclimatat i integrat al microcosmos local". El seu líder del grup, Francis Daspe, observa que l'extrema dreta elegida es va casar ràpidament l’ambient de Perpinyà, caracteritzat “pel seu clientelisme, les seves rendes, les seves prebendes i les seves aspiracions de notabilitat (petita)”.


Acords amb la dreta per a les eleccions departamentals?

LFI creu que l'adhesió de Louis Aliot a la vicepresidència de Perpinyà Méditerranée Métropole, gràcies als vots proporcionats pels membres electes dels republicans, demostra "porositat amb la dreta". Aquest acostament buscat i obtingut per l’extrema dreta indicaria els arranjaments per a les eleccions del 2021. Louis Aliot, que va instar el seu company de carrera a no participar en les votacions departamentals, tornaria l’ascensor a la dreta, que podia recuperar el electorat més dur. Aquesta unió implícita de drets s’enfrontaria a la unió de les esquerres volguda pel Partit Comunista a aquestes mateixes eleccions.

Laura Pardineille