POLÍTICA

“Patriotes Catalans” denuncien una “gran substitució demogràfica” a Catalunya del Nord

Els catalanistes en mode “dur” volen captar l’opinió pública

Logotip de “Patriotes Catalans” © Patriotes Catalans
Logotip de “Patriotes Catalans” © Patriotes Catalans

"Patriotes Catalans", una nova formació política, denuncia el centralisme, les aliances amb París i una "gran substitució demogràfica" a les comarques de Perpinyà.

Amb l’inici del curs escolar, sorgeix un nou moviment polític territorial a Catalunya del Nord, a més dels partits polítics Sí al País Català i Unitat Catalana. Aquesta formació obertament “nacionalista catalana”, presentada en una nota de premsa el 15 de setembre, pren com a model el 56,5% dels vots obtinguts el 2017 pels nacionalistes corsos. Anomenada “Patriotes Catalans”, protesta contra la resta de partits catalans amb seu a Perpinyà, dels quals denuncia el fracàs dels “50 anys de catalanisme polític” i posa en contrast la Bretanya, el País Basc i Còrsega, molt menys marginals.


Oposats a a Macron Alduy, Els Republicans, etc.

"Patriotes Catalans" denuncia les aliances catalanistes amb "el sistema clientelar provincial (Alduy, PS, Macron, Les Verts, Les Républicains) a través de negocis personals que menyspreen el país i milintants honestos". Aquest partit polític sense cap líder identificat creu que "el pensament català s'estanca perquè els homes han actuat contra el país fent un pacte amb els centralistes en lloc de construir el futur".
Entre el reglament de comptes i les esperances d’un futur millor, aquest nouvingut de l’espectre  polític espera anar més enllà de la dreta i l’esquerra per treballar en la “descentralització real”, l’equipament públic, el “renaixement de l’economia”, la “protecció i promoció de la identitat catalana” i la “connexió amb la Catalunya Sud”. Totalment neutral? Escull el tríptic "Arrels europees i cristianes, respecte, descentralització".

Ha començat la “desaparició identitària” catalana?

En la seva declaració d'intencions, Patriotes Catalans insisteix a "rearmar la ideologia catalana" davant dels canvis demogràfics. El procés que expulsa els joves del país "a París o Tolosa" i "ens envia poblacions que destrueixen les nostres formes de vida, fruit de segles d’experiència” fa dir al partit que "la gran substitució demogràfica, en particular per un fenomen intern, és un fet objectiu. Negar aquesta evidència és un acte de mala fe unit a la deshonestedat intel·lectual. S’ha iniciat la nostra desaparició identitària, pretenem aturar aquest procés”.

David Senyarich