SOCIETAT

L’actualitat ajuda Aliot i l’RN a Perpinyà

El batlle tanca totes les botigues de queviures de nit a les 22h

Louis Aliot, batlle de Perpinyà, 11 de setembre del 2020, Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà
Louis Aliot, batlle de Perpinyà, 11 de setembre del 2020, Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà

Els trets de Kalaixnikov que es van sentir dilluns a Perpinyà van al crèdit de la política de seguretat del batlle, Louis Aliot, que defensa una major "obertura" del Reagrupment nacional per a les eleccions presidencials del 2022.

Dilluns 14 de setembre, un home va ser arrestat després de sentir-se trets de Kalaixnikov a prop de les escoles Santa Teresa i Jordi Barre, passades les 8 del matí. La policia va securitzar aquests establiments dels barris de Sant Mateu i del Palau dels Reis de Mallorca. El pànic es va apoderar de la primera escola, catòlica, on la mainada es va refugiar a la capella, sota taules per por d’un atac terrorista. De fet, es tractava d’una persecució que semblava ser un reglament de comptes.


Les botigues de queviures nocturnes hop deixaran de ser

A tall de reacció, el batlle de Perpinyà, Louis Aliot (Reagrupament nacional, RN), imposa el tancament general de botigues de queviures nocturnes a les 22h. Un decret adoptat en aquesta direcció des del mateix dilluns té com a objectiu suprimir el tràfic i les molèsties nocturnes. Anteriorment, aquesta mesura només afectava els barris de la zona de seguretat prioritària (ZSP). Aliot, que ha convocat una conferència de premsa sobre el tema, aquest dimarts 15 de setembre, ha aclarit que es podrà renovar l’abast d’aquest text, que és vigent fins al 15 de gener de 2021. El dispositiu de protecció anunciat també inclou interruptors per a trucades d’emergència reservats als comerciants i el funcionament ininterromput de la policia municipal, que actuarà molt aviat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Aquest mateix cos tindrà dues noves comissaries.

Una "obertura" del partit encara més forta per al 2022

Aquest mateix dimarts, l’electe RN de Perpinyà, visiblement present a dos fronts, s’ha expressat a BFMTV sobre l'estratègia estatal de l’RN per a les eleccions presidencials. La seva intervenció s’ha fet com a resposta a les declaracions de Marion Maréchal, que defensa una obertura més àmplia del partit d'extrema dreta, per tal de federar i aconseguir la victòria contra Emmanuel Macron. Aliot, exemple d'una obertura reeixida, segons els criteris del partit de Marine Le Pen, ha assegurat que l'obertura es farà "encara més àmpliament" en els propers mesos a l’RN.

Grégory Prujà