MEDI AMBIENT

L’ecofestival “Transició al Vallespir’ tindrà lloc a Ceret del 23 al 27 de setembre

Pel·lícules, discussions, reflexions, intercanvi de llavors i agricultura ecològica

© Vallespir Terres Vivantes
© Vallespir Terres Vivantes

Com aplicar realment la transició ecològica a nivell territorial? El festival “Transition en Vallespir” dóna respostes a Ceret del 23 al 27 de setembre.

La transició ecològica concreta és la base del 20è festival “Vallespir Terres Vives”, organitzat per l’associació del mateix nom. L’entitat promotora de l’ecologia i de la resiliència territorials ofereix tres nits, a partir de les 20h, al cinema le Cérétan, a Ceret. La programació s’iniciarà amb “Energies renovables”, dimecres 23 de setembre, amb el cap de la cooperativa energètica participativa CatEnR, Bertrand Rodriguez . El tema "Agricultura i alimentació" s'abordarà dijous 24 amb la projecció de la pel·lícula "Mantinguem els peus a la terra", de Lucile Garçon, seguida d'un debat.


Divendres 25, la nit “Cap a mobilitats sostenibles” tractarà la sostenibiltat a Catalunya del Nord, amb l’associació perpînyanenca Vélo en Têt. ”Dissabte 26, de 10 a 12 h, una passejada botànica per les vores del Tec examinarà la “natura amenaçada”. El propi ecofestival, diumenge 27 de 10 a 18h al Mas de Nogareda, aplegarà productors i partadetes associatives. Aquesta diada inclourà xerrades sobre transició ecològica, un intercanvi de llavors i menjar ecològic.

Laura Pardineille