POLÍTICA

Per 1er cop, l’indepentisme català superaria el 50% dels vots

El primer partit seria Esquerra Republicana de Catalunya

Manifestació independentista, Barcelona, 2018 © Josep Pons i Busquet
Manifestació independentista, Barcelona, 2018 © Josep Pons i Busquet

Segons una enquesta publicada aquest diumenge 6 de setembre, el sentiment independentista català progressa: se superaria el 50% els vots.

Un estudi de l’institut GAD3 realitzat de l’1 al 4 de setembre, publicat aquest diumenge 6 de setembre pel diari La Vanguardia, a Barcelona,  demostra que el sobiranisme catalana supera per primera vegada el 50% del nombre de votants. Són  51% dels electors  que expressen el desig de veure néixer un Estat català escindir d’Espanya, mentre que fins ara la sobirania dominava al Parlament de Catalunya, dotat de 135 escons, però es va mantenir com a minoria en els vots, per causa de la divisió del les circumpscricions electorals.


A partir d’ara sortien elegits 80 diputats pertanyents a les tres formacions independentistes: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que ocuparia 42 escons, agafaria importància davant de Junts per Catalunya (JxCat), amb 34 elegits, seguida, molt més enllà, de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), amb 4 escons. En l’àmbit antiindependentista, el lideratge el prendrien el Partit dels Socialistes de Catalunya, amb 26 elegits, mentre que Ciudadanos n’obtindria 13.

David Senyarich