POLÍTICA

El pla de rectivació reviscolarà la línia Perpinyà-Rungis

Es destinaran 11.000 milions d’euros al transport

 / Fret SNCF
/ Fret SNCF

La línia Perpinyà-Rungis es reactivarà gràcies als 11.000 milions d’euros assignats a Transport pel pla de reactivació presentat per J. Castex.

El pla de reactivació econòmica que el primer ministre, Jean Castex, ha presentat aquest dijous 3 de setembre al Consell de ministres, permetrà reviscolar la línia Perpinyà-Rungis (tren de la fruita i l’hortalissa primerenques). Aquesta dotació global de 100.000 milions d’euros en dedicarà 11.000 al transport, dels quals 4.700 es destinaran a la SNCF, operador públic, per tal de reactivar les línies petites i el ferrocarril de mercaderies.


En lligam directe amb el pla “França reactivació”, la crisi sanitària relacionada amb el coronavirus hauria de ser, doncs, un avantatge per a la línia diària que connectava el mercat de Sant Carles de Perpinyà i el mercat de consum de París i la seva conca. Entre els arguments a favor del transport ferroviari hi ha les seves virtuts més ecològiques que els camions, en el context de la descarbonització general. El 27 de juliol, Jean Castex havia promès el retorn del Perpinyà-Rungis "d'ací uns mesos".

Laura Pardineille