POLÍTICA

Estrany homenatge de Puigdemont a Machado a Cotlliure

L’expresident català es fon en una postura espanyola

Els presidents catalans Carles Puigdemont i Quim Torra, Cotlliure, 22 d'agost 2020 © KRLS
Els presidents catalans Carles Puigdemont i Quim Torra, Cotlliure, 22 d'agost 2020 © KRLS

Carles Puigdemont, expresident de Catalunya, ret homenatge a Collioure un estrany homenatge al poeta espanyol Antonio Machado.

L’expresident català Carles Puigdemont ha estat present a Cotlliure, aquest dissabte 22 d’agost, després d’una reunió del comitè de suport als exiliats independentistes sud-catalans celebrada el dia abans al castell d’en Bardou (Verdú), Maternitat d’Elna. En presència de l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, el president exiliat a Bèlgica s’ha recollit sobre la tomba del poeta espanyol Antonio Machado, a l’antic cementiri de la vila dels reis de Mallorca.


Aqueix estrany homenatge a un escriptor profundament espanyol, sortit de Barcelona el 22 de gener de 1939, empès al territori francès per la imminent caiguda de la República espanyola, amalgama l’oposició al general Franco amb la reinvidicació per a una república catalana diferenciada d’Espanya. Qüestiona l’interès sincer dels interessats per a la Catalunya del Nord, on la figura del poeta és naturalment aliena i ignorada.
Als seus respectius comptes de twitter, els presidents han assegurat "Retrobats a casa amb el president", per a l'actual titular, i "retrobats en terres catalanes", per a l'exalcalde de Girona.

Laura Pardineille