MEDI AMBIENT

Màxima vigilància incendis per motius de ventada aquest dijous

Alerta comunicada per la prefectura de Catalunya del Nord

La Clusa, Rosselló / Fabricio Cardenas
La Clusa, Rosselló / Fabricio Cardenas

Un nivell màxim mínim de vigilància d’incendis és senyalitzat a la prefectura, a Perpinyà, en raó d’una ventada a partir d’aquest dijous 21 de juliol.

En el marc de la prevenció dels incendis forestals i de vegetació, donada l’extrema secada de Catalunya del Nord, la prefectura dels Pirineus Orientals avisa. El vent fort que es bufarà a partir d’aquest dijous 20 d’agost a la tarda augmentarà el risc d’incendis. "Tothom ha d'exercir la màxima vigilància i respectar les instruccions", asseguren els serveis estatals. Al bosc es prohibeixen les fogueres i les barbacoes, com també fumar cigarrets. Es tolera fer foc en els espais aprovats pels municipis. Es prohibeix llençar llosques de cigarrets des dels vehicles, així com cremar deixalles vegetals, mentre que l'ús de les barbacoes domèstiques requereix una vigilància important.


Les recomanacions prefecturals també apunten els comportaments que poden produir flames i vespilles, com és desplaçar-se amb cotxe per pistes forestals, fer servir màquines elèctriques d’estassar i equips de soldadura. El nivell exacte del risc d’incendis a Catalunya del Nord es pot consultar a la pàgina Prevention-incendie66.com.

David Senyarich