POLÍTICA

Jean Castex és, fadrí geogràfic a París

La dona del primer ministre es queda a viure a Catalunya del Nord

Jean Castex a Lille, el 3 d'agost de 2020 / Portail du gouvernement
Jean Castex a Lille, el 3 d'agost de 2020 / Portail du gouvernement

Jean Castex es veu obligat a viure a París, però la seva dona roman a Cerdagne. Sandra Ribelaygue tem l'exposició social i mediàtica.

El primer ministre Jean Castex ha deixat al descobert alguns aspectes de la seva vida personal des del seu nomenament el 3 de juliol. Actualment mobilitzat a la Covid-19 i el cas dels soldats francesos assassinats al Níger, l’actual conseller municipal de Prada es troba sol geogràficament. De fet, la seva dona, Sandra Ribelaygue, consellera municipal de Vallcebollera, no ha optat per arribar-se a ell a París. L’ex-delegat interministerial als Jocs Olímpics del 2024, doncs, hi viu sol.


Procedent d’una família de criadors, educada en l’ensenyamernt catòlic, la qui J. Castex va conèixer al seu poble i es va casar el 1998 assegura una responsabilitat política molt modesta amb el seu cosí, Jean-Claude Ribelaygue, batlle del poblet de Cerdanya. La temença de l’exposició social i mediàtica sembla justificar la posició de la Sra. Castex, que el seu marit ha retrobat a Catalunya del Nord entre el 6 i el 10 d’agost, el temps de vacances breus juntament amb llurs filles, Lise, Pauline, Eugenie i Léa.

David Senyarich