SOCIETAT

Arriben proves PCR per detectar la Covid-19 a Cotlliure

Una política de prevenció coordinada per l’ajuntament

Cotlliure, per P2V - Marc-André 2 Figuères © Mercè Comamala
Cotlliure, per P2V - Marc-André 2 Figuères © Mercè Comamala

Covid-19: els voluntaris estan són testats per PCR aquest dilluns 10 d’agost a Cotlliure, en col·laboració amb l’ajuntament i l’hospital de Perpinyà.

L’ajuntament de Cotlliure, encapçalat per Guy Llobet, està prenent la seva pròpia iniciativa per lluitar contra la propagació de la Covid-19. En col·laboració amb el Centre Hospitalari de Perpinyà, aquest dilluns 10 d’agost acollirà un camió del Servei de Malalties Infeccioses i Tropicals (SMIT) de l’establiment. Aquest servei encapçalat pel doctor Hugues Aumaître realitzarà proves de cribatge de la Covid-19 de 9:30 a 12:30 hores. Aquesta identificació de tipus PCR, mitjançant tampó nasal, s’oferirà gratuïtament, al port de Cotlliure. Els resultats es coneixeran en 24 hores. Els sol·licitants, que han de tenir la nacionalitat francesa, s’han de presentar amb un document d’identitat i la targeta vital.


El batlle, Guy Lllobet, es mostra satisfet que Cotlliure sigui la “primera estació de la costa catalana” (sic) en acollir aquesta iniciativa (...) les proves tenen una importància cabdal, si volem avançar i poder trobar un futur millor i serè”.

Laura Pardineille