SOCIETAT

Els radars de torreta vos observen: on són?

11 radars de nova generació a Catalunya del Nord

Radar Mesta Fusion 2 / MFS
Radar Mesta Fusion 2 / MFS

Juliol del 2020, mes dels radars-torretes a Catalunya del Nord. On s’ha ubicat aqueixos sistemes hiper-sofisticats que ni tan sols emeten flaixos?

Els radars de torreta, que han de substituir el 75% dels equipaments fixos segons la política del govern, s’han desplegat des del mes de juny a Catalunya del Nord. Aqueixos tòtems substitueixen els antics sistemes, destruïts o encegats per les Armilles grogues a les carreteres del Rosselló, del Vallespir, el Conflent, la Fenolleda o Cerdanya. El nou dispositiu és el model “Mesta Fusion 2”, realitzat a Normandia, amb unes capacitats extraordinàries. Mesura la velocitat, detecta el telèfon durant la conducció i el desgast del cinturó de seguretat, supervisa fins a 32 vehicles en 8 carrils de trànsit i comprova la distància de seguretat entre els automobilistes. No flaixa, però els infractors reben una lletra directament a casa. Cada dispositiu costa 30.000 euros.


De Sant Genís a Ur, la llista detallada dels radars que vos observen

La pàgina de referència Radars-auto.com, mai contradita per les autoritats estatals, revela la instal·lació d’11 radars torreta a Catalunya del Nord des de l’inici de l’estiu.
Departamental 900 a Perpinyà, a nivell de Buffalo Grill.
D900 entre Perpinyà i El Voló.
D900 a nivell del Mas Sabola.
D612 entre Toluges i Tuïr.
D81 a Torrelles.
D83, de Ribesaltes al Barcarès.
D83 a Saint Llorenç de la Salanca.
D115, entre El Voló i Sant Joan de Pagès.
RN20, d’Hix a Ur.
D618 a Sant Genís de fontanes.
D8 a Vilanova de raó.