POLÍTICA

Perpinyà Mediterrània ajuda l’economia amb vals alimentaris

Un pla de reactivació econòmica basat en el consum als comerços

Assemblea de Perpinyà Mediterrània, dimarts 28 de juliol de 2020 © Perpinyà Mediterrània
Assemblea de Perpinyà Mediterrània, dimarts 28 de juliol de 2020 © Perpinyà Mediterrània

La comunitat urbana de Perpinyà Mediterrània vota un pressupost de 400 milions d'euros per ajudar l'economia territorial.

La comunitat urbana Perpinyà Mediterrània (CUPM) ha votat el seu pressupost per al 2020 aquest dimarts 27 de juliol, el que suposa una inversió de 400 milions d’euros. Anteriorment, el 4 de juliol, sota el mandat de l’expresident Jean-Marc Pujol, es va aprovar el principi d’un import de 750 milions d’euros, estès fins al 2022, per respondre al xoc econòmic de la Covid. 19. Aqueix anunci va associar-se a la contractació pública, particularment cap al sector de la construcció i les obres públiques (BTP). L’estratègia d’aquest 27 de juliol, sota la presidència de Robert Vila, batlle de Sant Esteve, forma un “esforç d’inversió de 400 milions d’euros (...) en el marc de la recuperació verda de l’economia", segons detalla la CU, que evoca un "context de crisi sanitària sense precedents".


En termes concrets, el pressupost disponible es divideix en "vals de 200 i 500 euros a benefici de restaurants, càterings, hotels i bars de la zona". Aquesta mesura “pretén, en particular, promoure cel quilòmetre zero mitjançant l’ús exclusiu d’aqueixos vals de productors i transformadors”, particularment de fruites i verdures, carn i peix, vins i cerveses, pa i pastisseria establerts al territori de Perpinyà Mediterrània Metròpoli, que inclou 36 municipis. La participació del fons regional OCCAL, a través d’un import de 600.000 euros i l'exempció per al 2020 de dos terços de la Contribució empresarial del sòl (CFE) per a hotels i restaurants s'acullen en aquesta política intervencionista, subratllada per un "pressupost responsable".