ECONOMIA

La fibra òptica arriba a Prada i Ceret

Desplegament de la xarxa Numérique 66, amb el suport del Consell departamental nord-català

/ Christopher Burns
/ Christopher Burns

La fibra òptica arriba a Ceret i Prada amb la xarxa Numérique 66, finançada pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals, la regió “Occitanie”, l'Estat i la Unió Europea.

La xarxa de fibra òptica nord-catalan acaba d’arribar a Ceret i Pradea, on ara els veïns i les empreses s’hi poden subscriure i empreses gràcies al projecte Numérique 66 coordinat pel Consell departamental dels Pirineus Orientals (CD 66). Els primers sockets endolls permeten subscriure’s als operadors Bouygues Telecom, Free, Orange o SFR. La velocitat d’Internet, de 10 a 50 vegades més ràpida que l’ADSL, arriba fins a 1 gigabit per segon. L’empresa Altitude Infrastructure, amb seu a Normandia, instal·la la xarxa després de la signatura d’un acord amb el CD 66 el març del 2018.


Al final de la primera fase de desplegament en curs, a finals del 2002, es connectaran 150.000 habitatges i empreses de Catalunya del Nord, o sigui el 75% dels 190 municipis, a excepció dels 36 que formen la mancomunitat Perpinyà Mediterrània. Al final del desplegament, el 100% de les localitats disposarà d’Internet ultra ràpid. El CD 66, la Regió "Occitanie", l'Estat i la Unió Europea participen al pressupost d'instal·lació per a la fase actual, és a dir, 150 milions d'euros. Perpinyà, per la seva banda, va sent coberta des dels primers anys de la darrera dècada.

Prova si la fibra arriba a casa teva a Numérique66.fr.