CULTURA

Cotllure serà capital de l’astronomia del 27 de juliol al 2 d’agost

7è Festival de la Platja de les esteles, organitzat per l’astrofísic Miguel Montargès

Cartell de la cita de l'astronomia "Festival de la platja" de Cotlliure / "Festival de la platja"
Cartell de la cita de l'astronomia "Festival de la platja" de Cotlliure / "Festival de la platja"

El festival “la Platja a les esteles”, a partir del 27 de juliol a Cotlliure, ofereix exposicions i observacions amb l’astrofísic Miguel Montargès.

Collioure acollirà el 7è Festival de la Platja a les esteles, del 27 de juliol al 2 d’agost. Aqueix esdeveniment, que inclourà exposicions, conferències i observacions dedicades a l’astrofísica, és organitzat pel cotlliurenc Miguel Montargès. Aqueix astrònom format a l’Institut de Radioastronomia Mil·límètrica de Grenoble és investigador a l’Institut d’Astronomia de KU Leuven, la universitat més gran de Bèlgica.
El programa, que es desenvoluparà principalment al centre cultural, inclou una exposició titulada "Hubble: una mirada". Amb motiu dels 30 anys del telescopi espacial Hubble, es podrà recórrer l’Univers en imatges, amb vistes de Hubble: Mart, Saturn, “capolls d’estrelles” i una “acumulació entre galàxies” són anunciats per l’organitzador.


Es podrà veure una exposició de telescopis i un “Tren de les Estrelles” pujarà fins al fort de Sant Telm el 29 de juliol per veure les belleses del cel a simple vista. També s’esperen observacions, amb projeccions a una gran pantalla. Aquesta “Platja a les esteles 2020” també ofererirà conferències dedicades a "Beteljosa, futura supernova?", les Exoplanetes, el Sol en rajos X, els embrions d’esteles i les, llavors de planetas.