ECONOMIA, MÈDIES

Canvis a les ones: Radio Classique arriba a Perpinyà, Littoral FM a Cerdanya

El CSA comunica les seves opcions per a la FM nord-catalana

Laurence Ferrari, locutora de Radio Classique © Radio Classique
Laurence Ferrari, locutora de Radio Classique © Radio Classique

Arriben canvis al dial de FM nord-català: Radio Classique aterra a Perpinyà, RFM i Littoral Fm a Font-romeu, Radio Vallespir a Prats de Molló.

S’esperen diversos canvis al dial de FM de Catalunya del Nord, arran d’una decisió promulgada dimecres 15 de juliol pel Consell Superior d’Audiovisual (CSA). Littoral FM, la primera emissora privada del territori, és autoritzada a emetre a les comarques de Cerdanya i Capcir, al 101.8, a través d’un transmissor que s’instal·larà a Font-romeu. Present a Perpignan del 1986 ençà, l’emissora parisenca RFM, filial del grup Lagardère que posseix l’editorial Stock, les revistes Paris Match i Elle, i les emissores Virgin Radio i Europe 1, emetrà al 98.7 en aquesta mateixa zona d’altitud. Radio Vallespir, des dels Banys d’Arles / Ceret, tindrà una freqüència de cobertura de l’Alt Vallespir, des de Prats de Molló, al 106.5.


Petits arranjaments entre amics de les ones

Aquesta sèrie d’atriobucions també inclou l’arribada a la FM nord-catalana de l’emissora parisenca Radio Classique. La competidora de France Musique, proprietat del grup Les Echos-le Parisien,  s’espera al 93.5 per a la zona de Perpinyà. Aquesta opció farà que desapareixi Radio Fiesta, present en aquesta mateixa freqüència. Des del barri dels aviadors de Perpinyà, el fundador d'aquesta emissora temporal, Yvon Fabre, lamenta l'estratègia del CSA, que "substitueix una ràdio local per una ràdio nacional amb ja 120 freqüències". Aquest històric actor de la ràdio del Rosselló, cofundador de l'emissora Stéreo 66 amb el tècnic Alain Patrikianz el 1981, entén que "Radio Classique està ben situada per assolir freqüències”.

David Senyarich