POLÍTICA

Tots els candidats recolzats per Delga a les eleccions municipals han perdut

Fracàs dels suports de la presidenta regional a Catalunya del Nord

Carole Delga, presidenta de la regió "Occitanie"', amb l'ex-batlle de Perpinyà, Jean-Marc Juliol, Perpinyà, 12 de juny de 2020 © France Télévisions
Carole Delga, presidenta de la regió "Occitanie"', amb l'ex-batlle de Perpinyà, Jean-Marc Juliol, Perpinyà, 12 de juny de 2020 © France Télévisions

Argelers, Perpinyà, Portvendres, els Banys: tots els candidats recolzats per la presidenta regional Carole Delga han estat derrotats a les municipals.

Dies abans de la segona volta de les eleccions municipals, la presidenta de la regió “Occitània”, Carole Delga, ha considerar útil donar suport a diversos candidats. L’electa centralista, popularment desconeguda a Catalunya del Nord,, ha fet diversos passatges, especialment a Perpinyà, per donar suport al batlle Jean-Marc Pujol, extremadament dretà. A Argelers de la marenda, ha compartit un moment públic amb Charles Campigna, hereu del canal històric del socialisme, i després s’ha reunit amb Jean-Pierre Romero, membre dels Republicans, candidat a un tercer mandat a PortVendres.


En xàndal, assenyalant en un territori de segona divisió

Alexandre Reynal, batlle dels Banys d’Arles, que volia sobrepassar els 20 anys al càrrec, ha patit la mateixa sort d'una gira semblant a una maledicció. El suport occità ha resultat negatiu per als destinataris elegits, d’esquerra o de dreta, per part d'una presidenta que no ha dubtat a fer una visita en xàndal a alguns, en mode de vacances en un territori de segona divisió, seguint una actitud a bastament caricatural.