POLÍTICA

Louis Aliot perd l’elecció de la presidència de Perpinyà Mediterrània

El batlle de Perpinyà obté 30 vots, contra 38 per a Robert Vila, batlle de Sant Esteve del monestir

Louis Aliot, batlle de Perpinyà, a Perpinyà, el 4 de juliol de 2020 © CLA
Louis Aliot, batlle de Perpinyà, a Perpinyà, el 4 de juliol de 2020 © CLA

La metròpoli del Perpinyà Mediterrani serà presidida pel batlle de Sant Esteve del monestir, Robert Vila, guanyador contra Louis Aliot, batlle de Perpinyà.

El batlle de Perpinyà, Louis Aliot (Reagrupament nacional, RN) no ha aconseguit la presidència de la metròpoli de Perpinyà Mediterrània, per successió del seu antecessor a l’ajuntament, Jean-Marc Pujol, que va derrotar el 28 Juny. L’electorat, format per tots els representants electes de la comunitat, és a dir 86 electors, ha prefefit Robert Vila, batlle de Sant Esteve del monestir (divers dreta), elegit a la segona volta, amb 49 vots, enfrontant-se al líder de l’extrema dreta, amb 33 vots. La primera volta s’ha tancat amb 38 paperetes per a Vila, 30 per a Aliot i 18 per a Alain Ferrand, batlle (divers dreta) del Barcarès. Aquesta elecció sense projecte polític identificat, ni confrontació d’idees, s’ha desenvolupat al matí. Ha permès a Aliot d’obtenir el càrrec de 5è vicepresident de l’aglomeració.


Un cordó sanitari contra Robert Ménard a Besiers

L’esdeveniment d’aquest dia és molt més el fracàs del nou batlle de la capital del Rosselló que l’èxit del de la de la ciutat del monestir. S’imposa l’analogia amb la constitució de l’executiu de l’aglomeració de Besiers Mediterrània. El 2014, aquesta intercomunalitat va escapar a Robert Ménard, batlle de Besiers recolzat per la RN, que n’és tanmateix, el segon vicepresident responsable de l'habitatge. El president és l’alcalde divers dreta de la vila de Sérignan, Frédéric Lacas, que va eixamplar les simpaties al seu voltant. Per a la propera votació, aquest dijous 16 de juliol, molts càrrecs electes d’esquerra i dreta es comprometen a renovar el sortint, independentment de llur projecte, però molt més amb la intenció de bloquejar el batlle de la vila principal d’aquest territori.