POLÍTICA

A Perpinyà, Chantal Bruzi lidera l’oposició a Louis Aliot

L’advocada es posiciona com a representant dels corrents polítics derrotats

Chantal Bruzi, extinenta de Seguretat de l'exbatlle de Perpinyà Jean-Marc Pujol © Ajuntament de Perpinyà
Chantal Bruzi, extinenta de Seguretat de l'exbatlle de Perpinyà Jean-Marc Pujol © Ajuntament de Perpinyà

Després de l’eliminació del 28 de juny contra l’RN, la dreta de Perpinyà promet ser escoltada, amb la seva representant principal, Chantal Bruzi.

Després de la seva eliminatòria a la segona volta de les eleccions municipals, el 28 de juny, la dreta municipal de Perpinyà encarnada pel batlle sortint, Jean-Marc Pujol, és orfe, perquè l’interessat ha optat per aturar una excessiva trajectòria política electiva, començada el 1989. La successió, però com a líder de l’oposició d’extrema dreta dirigida per Louis Aliot (Reagrupament nacional, RN), escau a l’ex-tinenta de seguretat Chantal Bruzi. Segona a la llista “Perpinyà per vosaltres” de Pujol, l’advocada passa a ser número 1 dels anti-Aliot a la Sala Aragó. En una nota de premsa del 3 de juliol, el grup “Perpinyà per vosaltres” insisteix en el missatge de l'exbatlle cap als altres corrents polítics derrotats, a l’esquerra i al centre : "Portarem al llarg d'aqueixos 6 anys la veu dels 50.000 residents de Perpinyà que "No han llestat l’RN en aqueixes eleccions".


Es podran fer sentir els fidels de Pujol?

Els fidels de Jean-Marc Pujol formen un grup de 13  electes, que prometen continuar "treballant per Perpinyà". Llur promesa és "Ens veureu i ens escoltaran", una intenció que depèn de llur capacitat a formular idees i de la difusió de debats, especialment per Internet, de manera que la democràcia municipal de Perpinyà entri en el segle XXI. De fet, Perpinyà i França en general queden enrere en aqueix àmbit, en el marc europeu i català, malgrat l'accés gratuït a la xarxa de YouTube.