SOCIETAT

Les dones executives cobren 20% menys que els homes a Catalunya del Nord

La diferència salarial mitjana se situa al 13,7%

© la Clau 2020
© la Clau 2020

Segons INSEE, a Perpinyà, Cabestany o Sant Esteve del monestir, el sou de les dones executives és un 20% inferior al dels homes.

La disparitat de la renda entre homes i dones és alta a Catalunya del Nord, segons la darrera sèrie estadística revelada per l’Institut Nacional d’Estadística i Estudis Econòmics (Insee). Aqueix document estudia la "distància salarial mitjana horària mitjana entre dones i homes per categoria socioprofessional el 2016". Indica, per a Catalunya del Nord, una diferència del 13,7% per a totes les categories professionals combinades. De fet, les dones cobren un 15 % que els homes en els països de l’OCDE.


14 % entre els treballadors manuals, 7,2% entre els empleats

En detall, hi ha una diferència del 13,9% entre els treballadors manuals, del 7,2% entre els empleats, de l’11,6% en les anomenades professions “intermèdies” i del 19,6% entre els directius. Les activitats situades al capdamunt de la societat són, doncs, les més discriminatòries cap a les dones, malgrat una imatge social que associa aquest segment de la població activa a la instrucció i l’avantguarda.